Medlemsmøte februar 2024

Publisert av Kari Marberg den 07.03.24.

Medlemsmøte 28.02.2024 kl 11

Sted: Lande Bo- og Servicesenter

Tilstede: 32 medlemmer

Referent: Kari Marberg

Åpning:

Leder Leif Jørgensen ønsket alle velkommen, spesielt Marianne Juel fra Sarpsborg Brannvesen som skulle snakke om Sikkerhet i Hjemmet.

Etter sangen "Dagen er din" overrakte Leif blomster til avgåtte styremedlemmer Kåre Haug (var ikke tilstede) og Solfrid Vogsted.( Dette ble uteglemt på forrige møte.)

Sarpsborg Brannvesen og Sanitetsforeningen har i samarbeid utarbeidet: Trygghetstreff med Sanitetsforeningen i Sarpsborg.

Marianne Juel gikk igjennom denne. En film ble først vist som viste hvor raskt en brann sprer seg og hvor lang tid det kan ta før en eldre enslig person, litt dement,kan bruke på å få ringt 110.

Oppsummerer noen viktige ting å huske på;

Ikke bruke elektriske apparater som vaskemaskin, oppvaskmaskin om natten.Installere komfyrvakt, utprøve rømningsveier, gjøre seg kjent med hjelpemidler f.eks brannslokkingsapparat, brannslange, brannteppe, skilt rømningsveier.

Påbudt med brannslokkingsapparat eller brannslage i hus/leilighet, og røykvarsler, helst flere som er seriekoblet. Pulverapparat byttes hvert 10. år, skum hvert 5. år. Tømmetid for disse er 20-30sek.!! Røykvarslere byttes hvert 10. år, batter i disse en gang i året, gjerne 1. desember.

Bor man i en flermannsbolig/blokk er det viktig å ha et avtalt møtested ute for å få oversikt over hvem som evt ikke har kommet seg ut.

Egen sikkerhet i første rekke. Har man et fysisk handicap som kan hindre en i å benytte brannslokkingsapparat, skal man fokusere på å komme seg ut, så ringe 110.

Brosjyre på ladevettregler ble utdelt.

Kaffe, rundstykker og kringle ble fortært før "resten" av møtet ble avviklet.

Protokoll fra forrige møte var sendt ut, derfor ikke lest høyt på møte.

Takkekort fra Jan Skrøland 80 år.

Innkommende saker; Innkalling til lederkonferanse 23-24 april og referat fra Landstyremøte 22.02.

Turkomiteen har 2 forslag til vår/forsommertur; Eidsfoss med lunsj på kro og besøk på ovn og jernbanemuseet evt Kongsberg kirke + en aktivitet til?...., begge med Sandefjord - Strømstadferga hjem. Det ble stemt for Kongsberg.

Ny Hjemmeside for Telepensjonistene blir lansert 6. mars, vi kommer tilbake til dette.

Loddsalg inbrakte 2470.-

Leif takket kjøkkenkomiteen og vi avsluttet med "En liten pike med lave sko".

Neste møte onsdag 27.03. onsdag før skjærtorsdag, hvor det blir quiz.